Menü Bezárás
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

SZAKMÁN TÚL, HATÁROKON ÁT: Erdélyi különlegességek

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata és a Makadám Mérnök Klub közös szervezésű programsorozatának soron következő előadása.

Vajdahunyad - a Hunyadi Vár

A rendszerváltás után folyamatosan megélénkült a Romániához került magyar területek honfitársaink általi látogatása, feltárása. Ezt a területet ma a közvélemény Erdélynek hívja, pedig a történelmi, valódi Erdély – mely a Királyhágónál, és Zámnál kezdődik - a Romániához került területnek csak a 40 %-a. Ugyanakkor Erdély történelmi, építészeti emlékekben Magyarország legbővebben ellátott területe. Ez annak köszönhető, hogy viszonylagos szabadsága, önállósága volt a török időkben.

Mostanában különösen „sikk” lett legalább egyszer egy évben oda látogatni. Ez persze egy nagyon örvendetes dolog, mind az odautazóknak, mind az ottani fogadóknak felejthetetlen élményeket rejtenek ezen utazások. Meg kell azonban említeni, hogy ezen utak túlnyomó többsége egy azonos séma szerint zajlik. Vagy a Kőrös-Szamos völgyében (Nagyvárad-Kolozsvár), vagy a Maros völgyében (Arad-Déva) gyorsan áthaladva a látogatók zöme Székelyföldre siet, és ott tölti el az utazása legtöbb idejét. Hangsúlyozom mindez természetesen üdvözlendő dolog, ugyanakkor a magyarok zöme az utazás során elrobog a magyar történelem nagy csatáinak helyszíne mellett (pl. Piski, Kenyérmező, Sellenberk, stb.), valamint nem áll meg rövid időre a sokszázéves magyar emlékeknél sem (Vajdahunyad, Algyógy, Gyulafehérvár, Magyarigen, Nagyenyed, stb.).

Jelen előadás ezekre a nagyközönség által még nem, vagy alig ismert magyar emlékekre hívja fel a figyelmet!

Előadó:

Kovács Jenő


Menü:

Főétel: Erdélyi Puliszka

Desszert: Tökös Rétes

Italok:

Á la carte


A vacsora ára:

3700 HUF/fő

Klubtagoknak:

3200 HUF/fő

Fizetési lehetőségek:

Helyszínen: készpénz, bankkártya, OTP szép kártya
Utalás: Erste Bank: 11600006-00000000-04187716
Közlemény rovatba kérjük feltüntetni: sztha 1029


Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.