warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata és a Makadám Mérnök Klub közös szervezésű programsorozatának soron következő előadása.

Előadó: Keresztes László
Kísérő kiállítás: Puchard Zoltán fotói Kamcsatkáról

Egy terület Oroszország keleti részén, mely közel akkora, mint Németország, Ausztria, Svájc együtt, viszont kevesebben laknak ott, mint Izlandon. Ennek is nyolcvanöt százaléka három városban él. Így a népsűrűség nem éri el a négyzetkilométerenkénti 1 főt. Ideális hely, ha valaki szereti kerülni a tömeget.
Maga a terület is csak 1991 óta látogatható külföldiek – sőt Oroszország más területein élők – számára.
Annyira elvágott a világtól, hogy még az úthálózata sincs összekötve Oroszország többi részével.
Nem csoda, hogy itt háborítatlanul élhetnek az állatok és a növények. Néhány vadász kivételével semmi sem fenyegeti a Kamcsatkai barna medvét, melynek fő tápláléka a lazac.
A félszigeten mintegy 160 vulkán található, melyek közül 29 aktív. Kamcsatka része az úgynevezett Csendes óceáni tűzgyűrűnek, így földrengésekből sincs hiány.
Kamcsatkán utak – európai értelembe véve – csak elvétve akadnak, azok is inkább csak a főváros Petropavlovszk-Kamcsatszkij környékén, a többi helyen – ha van – rázós földutak biztosítják az egyes pontok közötti kapcsolatot. Már maga a járműpark összetétele is egy „csemege” a messziről jött európai vagy Egyesült Államokbeli utazónak.
Az előadás képanyaga Keresztes László és Puchard Zoltán fotóiból lett összeállítva.

image

VACSORA

FŐÉTEL // Puskin rostélyos, makarónival

DESSZERT // Avacsa-krémes

Vacsora ára: 4 000 Ft

Vacsora ára klubtagoknak: 3 200 Ft

Italok á la carte.

 


loading
×