warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata és a Makadám Mérnök Klub közös szervezésű programsorozata. Előadó: Molnár László Árpád

Előadó: Molnár László Árpád

Ausztrália! Egy ország, egy kontinens, ahová utazva nagyon megélhetjük a távolság, a más világ élményét. Nem csupán, sőt nem elsősorban azért, mert Európától a legmesszebb fekvő kontinens, hanem mind azokért az élményekért, tapasztalásokért, amelyek akkor érnek bennünket, ha végre megérkezünk a közel 24 órás repülőút után.
A távolságok az Ausztrálián belüli utazáshoz is tiszteletre méltóak. A kontinens dél-keleti partján fekvő Sydneyből 3900 km-t kell utazni, hogy a dél-nyugati part fővárosába, Perthbe érjünk, miközben a Moszkva – Párizs autós távolság „csupán” 2480 km. Így talán érthető, hogy e kontinens-országban szinte minden nagy földrajzi tájegység: trópusi tengerpart, hófödte hegycsúcs, kiterjedt homoksivatag, mediterrán liget, mérsékelt övi szántó látható, illetve a világtól való távolság okán érthető, hogy számos különlegesség – például az állatvilágban a kenguru, wombat, kacsacsőrű emlős – csak itt található. Mint ahogy az ellentmondások is: az uralkodó II. Erzsébet angol királynő, miközben az ország függetlensége végtelen, ahová bejutni nehéz, de ha ott vagy, megélheted a végtelen szabadság élményét, különösen, ha egy idő után kiszakadsz a rendkívül sűrűn lakott, magas civilizációjú keskeny dél-keleti zónából és csavargásra indulsz a kontinens 85%-át kitevő, szinte lakatlan titkokat rejtő hátországba (Outback), találkozva a mai civilizációt idegennek érző, többszáz évvel korábbi világot idéző őslakosokkal.
Az előadó, három ausztráliai utazás mintegy 30 ezer beutazott földi kilométerének útiélményét szeretné átadni e más világról, a megtapasztalt urbanizáció és megélt természetközeliség megannyi rácsodálkozásáról, az ország természeti csodáiról, modern városairól, az ott élő emberekről, életvitelük sajátosságairól és persze kicsit a közlekedés állapotáról, eredményeiről is.

image

VACSORA

FŐÉTEL // Szűzpecsenye fodormenta szósszal, párolt zöldségekkel

DESSZERT // Ausztrál diós-mazsolás sárgarépatorta

Vacsora ára: 2 900 Ft

Italok á la carte.

 


loading
×