warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata, és a Makadám Mérnök Klub közös szervezésű programsorozatának soron következő előadása.

Előadó: Schulek János

A Himalája déli oldalán a Gangesz síkságának szubtrópusi dzsungeleitől az örök hó birodalmán át a világ legmagasabb pontjáig terjedő ország a világ legszegényebb államai közé tartozik, de történelme, természeti kincsei a leggazdagabbak közé emelik. Itt van a világ 14 nyolcezreséből 8, itt született Budha, itt élnek több mint száz népcsoport között a serpák és a gurkák, itt haladtak át a Himalája hágóin a karavánutak. Királyságok sora váltogatta egymást, küzdve a hódítók folyamatos támadásaival, új és új fővárosokat építve a termékeny völgyekben.

Nepált megismerni csak úgy lehetne, ha minden zugát bejárná az utazó, hisz az ország változatossága mindent felülmúl, de ha csak egyes részeit ismerjük is meg, az is életre szóló, feledhetetlen élményt nyújt.

Népek, nemzetek, nyelvek, vallások, kultúrák hatalmas kavalkádja van jelen egyszerre e nyüzsgő különleges világban, ahová a legkiválóbb hegymászók, a legelhivatottabb túrázok és az ezt a világot igazán csodáló utazók is mind idevágynak.

 

image

Menü

FŐÉTEL // Cshasa – illatos-fűszeres-szójás csirke

DESSZERT // Deszi – Nepáli rizspuding

 Vacsora menü ára: 2 900 Ft / fő

 


loading
×